ADLİ BELGE İNCELEMELERİNDE KURUMSAL VE TEKNOLOJİK YAKLAŞIMLAR BAŞLIKLI

“Eğitimin her kademesinden mezun olmuş kişilerin imzalarının basit tersimli imzalar olduğu, çiziktirmeler bütününden oluştuğu, buna bağlı olarak da taklit edilebilir sade ve basitlikte olduğu, dolayısıyla kötü niyetli kişilerce imzanın sahtesinin üretilerek kişilerin suç sorumluluğu veya borç yükü altında bırakıldığı görülmüştür.

Pilot olarak imza eğitimi uygulamalarında alınan sonuçlara bakıldığında, eğitim öncesi geleneksel yöntemle öğrenilen imza ile eğitim sonrası bilinç ile oluşturulan imzanın güvenlik kalite niteliğinin değiştiği gözlemlenmiştir.

Bu itibarla imzanın oluşum süreçleri eğitimi, imza sorumluluk bilinci, imzanın anlam değeri, taşıdığı yük / sorumluluk nelerdir? İmza atan kişi aslında ne yapmış olmaktadır? gibi çok kıymetli konular eğitim sürecinde ders programına alınmalı ve eğitimin bir parçası yapılmalıdır.

Nobel yayınlarından çıkan Prof.Dr. Alpaslan Hamdi Kuzucuoglu hocamızın editörlüğünde hazırlanan, adli belge inceleme alanından zengin kaynak kitap niteliğinde hazırladı. Okumanız dileği ile.. Seçkin kitapçılarda yerini aldı..

https://www.nobelyayin.com/adli-belge-incelemelerinde…

Bir yanıt yazın

İletişim Formu

Herhangi bir yükümlülük altına girmeden ücretsiz danışmanlık almak istiyorsanız, aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim.